Aardser? Wil jij ook weten wat aardser is in huize woongeluk?

Wat is nu aardser? Het zal geen verrassing zijn; maar ik vind het erg leuk om de spanning nog even op te bouwen.

Ik merk dat ik steeds meer de behoefte heb aan aardetinten en aardekleuren. Waar ik ‘vroeger’ echt niets begreep van de Keulse potten van mijn moeder, beginnen ze nu steeds meer ‘sense’ te maken voor me. De kleur die ik jarenlang voor onmogelijk had gehouden in huis is terra. Eerder had ik een soort onlosmakelijke associatie tussen terra en geel. Geel is ook al zo’n kleur die ik moeilijk aan kon/aan kan in het interieur. Maar geen geel hier, wel terra, wel aardetinten. Mijn hedendaagse associatie met terra is groen. En laat ik dat groen nu al langer in huis hebben.

Terra sluit perfect aan bij mijn groene Urban Jungle, honderden-planten-in-huis trend en maakt ons huis wat aardser. Uhm ja, dat is het woord: aardser! Ik zal mijn definitie even uitleggen: voor mij betekent het minder steriel, meer geleefd, meer sfeervol, meer met je voeten in de rode klei! Meer aardetinten in huis dus, voor meer sfeer. Ook handgemaakt en geglazuurd aardewerk is ook niet meer veilig als ik in de kringloopwinkel een rondje maak. Dit past wat mij betreft ook in de aardsere trend, net als die Keulse potten van mijn moeder dus.

Zelf zou ik mijn hang naar aardser ook wel kunnen omschrijven als een Italiaanse invloed. Denk olijvengroen, linnen en terra. Voor mij is dat wel een combinatie die Italiaans aandoet. Ik denk dat de trend hier in huis is begonnen bij het (olijf)groen verven van de keuken, maar misschien al eerder. Stiekem had ik gehoopt dat terra of een broertje of zusjes daarvan de kleur van het jaar zou worden. Helaas ging dat niet door, maar het is zeker mijn kleur van dit jaar! Wat vinden jullie van deze trend in ons huis?

Veel Woongeluk! Marina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.