Badkamer Brainstorm! Het moodboard voor de badkamer

Na het moodboard voor de keuken, is het nu tijd voor de badkamer brainstorm! De huidige badkamer is nog wel goed, maar de indeling zien wij graag anders met een kleintje op komst en ook gaan we een truc toepassen om de badkamer te vergroten. Over de indeling later meer (met plattegronden van Mare Interieuradvies). Nu wil ik alvast even mijn brainstorm met jullie delen! Ik ben benieuwd wat jullie van het volgende moodboard vinden;

Moodboard – Badkamer Brainstorm

De tegels; Waar we in ons huidige huis voor heel veilig zijn gegaan (witte metrotegel, grijze betontegel), gaan we dit keer voor iets spannenders. Weet je nog dat we in de keuken zelliges of platta’s gaan gebruiken? Dat idee trekken we door naar de badkamer! Ook hier zijn we nog niet 100% zeker over de kleur, maar wat we wel al 100% zeker weten is dat we gaan voor tegels van www.designtegels.nl! Ik ga woensdag 30 januari richting de showroom om de definitieve keuze te maken en ik zal jullie hier natuurlijk helemaal in meenemen. Ik vind het onwijs gaaf dat we gaan samenwerken met Designtegels.nl voor ons nieuwe huis, kan dus bijna niet wachten!

Welke kleur gaat het worden?….

Wat we met de zelliges/platta’s gaan tegelen is in ieder geval de gehele douche, inclusief een kleine koof waarin we onze shampoo etc. kunnen neerzetten. Dit gaat een hele fijne mediterrane sfeer geven denk ik zo! Op het moodboard zie je nu blauw/bruinige kleur tegel, maar wie weet durf ik het wel aan om in de badkamer een statement te gaan maken met donkergroen. Ik zie mezelf dat zomaar doen!

afbeelding via:http://kleinebadkamers.nl/kleine-badkamer-voorbeelden/kleine-badkamer-met-vtwonen-tegels/

Ook achter het toilet willen we dezelfde tegel toepassen als in de inloopdouche. Het sanitair hebben we nog niet uitgezocht, wat we nodig hebben voor de badkamer is een toilet, een dubbele wastafel en een bad. Ik vind een vrijstaand bad erg mooi, maar weet niet of het echt een must wordt in deze badkamer. Ik ga me hier nog even in verdiepen! Het uitzicht vanuit de badkamer is trouwens wel fenomenaal, vanuit het dakraam kijk je uit over het bos en natuurlijk naar de mooie luchten. Als we nu geen wellness gevoel gaan krijgen dan weet ik het ook niet meer ;).

Een impressie van een gedeelte van de badkamer nu, let vooral op het wellness uitzicht!

Voor de wastafel heb ik ook een ‘lijst’ bedacht van zelliges; dit idee was een aantal jaar terug ook in het VTwonen-huis op de VTwonen en designbeurs. Zo komen de tegels op meerdere plaatsen terug in de badkamer, wat de losse elementen weer met elkaar verbind. De overige delen van de muren worden verder gestuuct en geverfd in een verf speciaal geschikt voor badkamers. Overigens willen we net als nu en net als in het VT-wonen huis weer gaan voor een grote ronde badkamerspiegel.

afbeelding via: https://www.vtwonen.nl/vtwonenhuis-2017-badkamer-slaapkamer/

En nu hoor ik jullie denken; maar hoe zit het dan met de vloer! Nou hier willen we kiezen voor dezelfde vloertegel (lichte betonlook) als in de keuken, maar dan een maatje kleiner 60x60cm. Dit omdat de badkamer toch een kleinere ruimte is en het dan wel erg lastig werken wordt met 80x80cm tegels. Op dit moment zit er al vloerverwarming in de badkamer, we hopen dat we deze kunnen behouden, maar dit zal even afhankelijk zijn van de afvoeren en dan met name de afvoer van het bad (omdat deze er nu nog niet zit).

Ik ben benieuwd wat jullie van deze Badkamer Brainstorm vinden! En of jullie ook voor donkergroen zouden durven gaan?

Veel Woongeluk! x Marina

One thought on “Badkamer Brainstorm! Het moodboard voor de badkamer

  1. Wat een mooie plannen! Ik houd ook van statements maken, maar koos uiteindelijk toch voor een veilige witte badkamer in combinatie met hout. Wij legden vloerverwarming in de badkamer en vinden dat heerlijk. Ik hoop dat jullie dat kunnen behouden. En een bad met een kleine is geen overbodige luxe. Mijn meiden zijn er gek op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.