Balance Focus; Helemaal tot rust met een bed gekocht bij Swiss Sense

Slapen heeft een nieuwe dimensie gekregen sinds we een baby hebben, ik zeg baby, maar inmiddels is ze 8 maanden en al echt een grote meid! Waar ik weleens heb opgeschept; Jette slaapt al door! Na 6/7 weken en na drie maanden weer, moet ik nu op mijn woorden letten. Want na een griepje kan zo’n slaapritme opeens volledig zijn verstoord en dat betekent dus slapeloze nachten, of nachten van 4 á 5 uur. Ik ben een enorme slaapkop, dus dat is wel even schakelen. Omdat ik borstvoeding gaf sliep ik vaak bij Jette op haar kamertje. Maar nu we met zijn allen in een beter ritme komen is het tijd voor wat quality-time op slaapgebied! Want al met al is het een intensief jaar geweest dit jaar, ook met de verhuizing en verbouwing erbij. Balance Focus is wat we nodig hebben!

Het Balance Focus Bed verkrijgbaar bij Swiss Sense

Tijd voor een nieuw bed


Ons huidige bed is aan vervanging toe, het was ooit een kwalitatief bed in de glorie-dagen, maar na een paar keer in en uit elkaar te zijn geweest is hij er niet beter op geworden en ook de spiraalbodems hebben wat de lijden gehad de afgelopen jaren (en jaren). In mijn oriëntatie voor een nieuw bed stuitte ik op de serie Balance bedden verkrijgbaar bij Swiss Sense. Ik kende Swiss Sense voorheen alleen van de boxsprings en was blij verrast door de Balance Serie; bedden geïnspireerd door eenvoud en de natuur. De serie bestaat uit 6 verschillende bedden zoals; Balance Raw, Balance Timeless, Balance Pure en Balance Focus. De natuurlijke uitstraling (eikenhout), het mooie minimalistische ontwerp en de ‘rust’ die deze bedden uitstralen is precies wat we zochten. We willen weer ‘Zen’ worden na dit hectische jaar en ook een fijn ontwerp draagt daaraan bij!

Model Balance Elegant

Het keuze proces


De Balance serie bestaat dus uit verschillende ontwerpen. We wilden voor ons nieuwe huis een natuurlijke sfeer creëren en ik merk dat ik steeds minder kies voor een hele industriële look, dus mijn voorkeur ging uit naar het model Balance Focus, helemaal gemaakt van eikenhout. Dat wil niet zeggen dat de modellen met staal niet ook erg mooi zijn, maar dit model past gewoon beter bij ons en bij ons nieuwe huis op dit moment. 
Voor de matraskeuze is een handige matraswijzer online waarin je aan kunt geven wat voor slaper je bent en via handige checkvragen kom je dan uit bij het meest ideale matras is voor jou. Maar om zeker te zijn van onze keuze zijn we toch naar Swiss Sense in Duiven gereden om daar te gaan proefliggen! Een gevaarlijke activiteit want als je eenmaal lekker ligt, probeer dan maar weer eens op te staan…

Detail van het Balance bed, waarbij de mooie eikenhout structuur zichtbaar is

Proefliggen


In Duiven zijn we supergoed geholpen door de medewerker van Swiss Sense;  André. Hij heeft ons veel verteld over de verschillen tussen buik, rug en zijslapers gerelateerd aan het juiste matras wat je kunt kiezen. Ik ben een buikslaper en lichter dan 80 kilo (ja echt! ) en Jochem is juist heel lang en zwaar (spieren!) en een rugslaper. We hadden beide voorkeur voor hetzelfde matras, maar dan wel in een andere hardheid. Jochem heeft een steviger matras nodig dan ik. Uiteindelijk viel de keuze op het matras Gazella comfort IV medium voor mij en Gazella comfort IV firm voor Jochem. En het leuke van deze uitkomst is; dit kwam ook uit de matraswijzer, maar dit hadden we vooraf niet gedeeld met André! De keuze uit de matraswijzer werd in ons geval dus bevestigd, maar ik wil je zeker aanraden om ook te gaan proefliggen mocht je nadenken over een nieuw bed/matras. 

Nog een paar nachtjes slapen..
Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover! Ons nieuwe bed wordt bezorgd! En niet zomaar bezorgd; het wordt voor ons in elkaar gezet (geen frustraties omdat het niet lukt). 
En onze oude matrassen worden ook nog eens gratis retour meegenomen. We tellen af zoals je begrijpt! 

Wanneer het bed staat en we hebben er een week of twee in geslapen zal ik nog een blog schrijven om mijn ervaringen en de slaapkamermetamorfose met jullie te delen! 

Veel Woongeluk! Groet, Marina 

*Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Swiss Sense

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.