BANK OH NIEUWE BANK DAAR BEN JE DAN!

Bank – the story! We hebben dus sinds gisteren een nieuwe bank! Waar voor een ieder het aanschaffen van een nieuwe bank een kleine moeite is. Lees; men gaat naar een meubelboulevard, kiest er een en laat deze 6 weken later bezorgen door vriendelijke bezorgers die hem ook even in je huis zetten om vervolgens zonder problemen het pand weer te verlaten. Dat is bij ons niet de procedure…

Het begint al bij de bank zelf. Ik wil een prachtig exemplaar, nee niet een normale, maar echt een hele gave mooie en liefst unieke. En dan komt het moeilijke punt; ik wil er liever niet teveel voor betalen. Dat heeft een reden, eigenlijk twee en ze heten Kees en Moos. Ik zou het zooooo zonde vinden als we laten we zeggen 2000 euro aan een bank uitgeven die dezelfde week nog als krabpaal wordt gebombardeerd door onze kleine boefjes! Dus dat gaan we niet doen! Dus als je een beetje een fatsoenlijke 3-zitter wilt wordt dat al snel een 2e handsje.

Na lang en kieskeurig zoeken heb ik een prachtig exemplaar gevonden bij een keurige dame in Naarden die er zo ontzettend zuinig op is geweest dat er geen onderscheid te maken valt met nieuw. Het is een prachtige beige linnen geweven bank van Lifestyle van 260cm breed. Een pareltje al zeg ik het zelf. De zijkanten kunnen worden gedemonteerd zodat de bank door de deur past. Bij ons zijn de afmetingen erg van belang. De maximale breedte van de bank zonder de armleuning mag 212cm zijn zodat hij rechtop door de deur past en de draai kan maken.

Dan het vervoer; Naarden en Haarlem ligt nou niet naast elkaar en een bank vervoeren in mijn volkswagen polo gaat ook niet echt lukken. Gelukkig heb ik het telefoonnummer van André Steensma van van Gend & Loos. Dit bedrijf vervoert van alles rondom Amsterdam/Haarlem voor prijzen waar je blij van wordt! Dus dit is mijn gratis tip aan jullie bel André voor je kast, meubel, stoel etc. en je hebt een topvervoerder waar je ook nog leuk mee kunt praten! Dus ik ben met André naar Naarden geweest om daar de bank handmatig uit elkaar te moeten schroeven want we hadden een boormachine meegenomen maar geen Torx-bitje en je raadt het al, de bank zat helemaal in elkaar geschroefd met dat soort schroeven (fijn!). Maar gelukkig bleef André lachen en ik ook dus wij met een bank en veel goede moed naar Haarlem.

Bij ons huis aangekomen bleek ik een inschattingsfout te hebben gemaakt. De deuropening was namelijk 212cm hoog, de bank ook (op z’n kant) maar de hal is 3 cm hoger dan de kamervloer want daar ligt een dikke laag tegels. Wat maakt dat de doorgang daar maar 209cm is. En omdat de hal maar 90cm breed is, was er geen enkele ruimte tot kantelen etc. Niet dat we dat niet hebben geprobeerd hoor. En bij dat proberen zijn ook nog gewonden gevallen. Ik kreeg namelijk de bank op mijn neus bij een krachtpoging en dat zorgde ervoor dat ik nog een uur lang een bloedneus had. Na een uur peinzen en puzzelen heb ik de hulplijn toch maar ingeschakeld; Jeroen Fahner to the rescue!

Onze klusjesman Jeroen heeft overal een oplossing voor en na mijn noodoproep kwam hij ook gelijk (iets met redders in nood). We hebben samen nog gekeken of de bank door de deur paste, maar nee helaas pindakaas. De constatering van André klopte; hij past niet door de deur. Dus als het niet door de deur kan, dan maar door het raam! Huppakee, binnen een kwartier stonden we daar met een opening en een ruit op de grond! Eindelijk de bank naar binnen. Binnen een kwartier had Jeroen ook het raam er weer in en hadden we ook een actuele staat van de kozijnen (oftewel; daar moet even naar gekeken worden dit voorjaar!)

Toen kon de opbouw van de bank en de schoonmaak beginnen. Pfff.. Even tussendoor ik voelde me niet echt feestelijk. Nog steeds niet fit eigenlijk (oja ik was ziek!) de stress, de bloedneus en ook de vermoeidheid van het hele gehannes. Niet echt bevorderlijk zeg maar. Maarja de beloning zou groot zijn en ja dat issie ook! Onze beige linnen bank van Lifestyle. Wat issie mooi! En wat issie groot! Hier kunnen we lekker met z’n 2-en op liggen zonder dat iemand een voet in zijn rug krijgt. Heerlijk.

Even de opsomming; wat een dag en wat een bank! Ik kan het niet iedereen adviseren, het is een mooi verhaal maar een dag zonder zorgen heeft ook wel wat 😉

Veel Woongeluk! Marina

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

One thought on “BANK OH NIEUWE BANK DAAR BEN JE DAN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.