BARNDOORS IN DE HUISKAMER

barndoorsblog-1              barndoorsblog-2

Barndoors in de huiskamer – Waar zullen we de deuren neerzetten?
We hebben op de begane grond hoge plafonds, mede omdat we hebben besloten de balken in het zicht te laten. Na het weghalen van maar liefst drie plafonds tijdens de verbouwing wilde ik niets meer tegen de balken aan timmeren. Heerlijk de hoogte en dat gevoel van ruimte! Maar dat betekent ook dat er boven de bank nog meer dan twee meter kale muur over is.

Of beter gezegd, was, want we hebben onze ‘wanddecoratie’ gevonden! Een schilderijtje zou natuurlijk nergens op slaan boven onze bank, want waar is de verhouding dan? Dus het moest iets groots en stoers zijn, iets warms, iets met karakter, oude schuurdeuren zeg maar, in het engels klinkt het nog toffer: barndoors! Een lange tocht op marktplaats was niet nodig, aangezien er best wat te koop worden aangeboden.
barndoorsblog-3

Het enige puntje van uitdaging was het vervoer. Gelukkig zijn er ook koeriersbedrijven actief op marktplaats die in een combinatierit best betaalbare prijzen hanteren. Het leuke deel moet dan nog komen. Het moment van bezorgen. Het moment dat je tegen de mannen van het koeriersbedrijf zegt; ‘oh, die deuren, zet die maar tegen de muur in de huiskamer’. Dan zie je de vraagtekens door de lucht kabbelen. Omdat ik de situatie niet te ongemakkelijk wilde maken voor de hardwerkende mannen vervolgde ik mijn zin met; ‘dan zet mijn man de deuren vanavond wel buiten’. Een geruststelling op de gezichten van de aardige koeriers. Dat gedeelte van het buiten zetten is natuurlijk niet waar, het gedeelte waarin ik zeg dat ik een man heb en dus getrouwd ben, klopt eigenlijk ook niet (wel een vriend!). Wat wel klopt? De deuren van 2.60m. hoog achter onze bank. Dat is een plaatje wat klopt :). Het geeft warmte en karakter aan onze woonkamer en ik ben er erg blij mee!

X Marina

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.