Droomuitbouw; van stoffenatelier naar ideale werk- en ontbijtplek

Aan ons nieuwe stulpje zit aan de achterzijde een ruimte uitbouw (7,5 x 3,5 meter). Deze is bij de huidige bewoonster in gebruik als stoffenatelier. Wij gaan deze een nieuwe bestemming geven en gaan daarbij ook gebruik maken van de gehele hoogte tot in de nok! Even een foto van de droomuitbouw to-be, zodat jullie weten waar ik het over heb;

De huidige uitbouw, nu nog zonder ramen op de oostkant en aan de buitenkant geisoleerd. Door het raam zie je de stoffen van het stoffenatelier.

Maargoed, de hoogte tot in de nok gaan we dus opzoeken. Reden daarvoor is dat ik erg van hoogte houdt en Jochem ook geen kleine jongen is :). Maar zonder gekkigheid, de hoogte van de keuken is ook 3.20m. dus het past ook bij het huis om hoogte te creƫren. In het ateliergedeelte is het plafond nu erg laag (net boven de twee meter), dus daar gaat verandering in komen! De uitbouw willen we ook meer bij de keuken betrekken en deze alleen van elkaar scheiden doormiddel van een glazen deur.
Ik zou het erg mooi vinden als de draagbalken in de nok in het zicht blijven (daarvoor moeten deze nog wel even kaal worden geschaafd). Uiteraard heb ik wat inspiratieplaatjes gezocht en een moodboard gevormd voor onze droomuitbouw, zie hier het resultaat;

Dit is dus het idee wat betreft look & feel voor de uitbouw. Helaas is het constructief niet mogelijk om in de gehele zijkant glas te plaatsen, zoals je zo mooi kunt zien in de uitbouw van @mirandamaakt (check haar instagram!). Maar als alternatief komt er bij ons een schuifpui van 2.30m hoog (hoogte buitenmuur) en bijna drie meter breed.

Deze prachtige uitbouw is van @Mirandamaakt op Instagram. Prachtig hoe deze ramen een zee van licht geven binnen. Neem eens een kijkje op haar feed!

Voor de vloer gaan we voor tegels van 80x80cm met een betonlook van Designtegels.nl. In de vloer komt vloerverwarming, zodat het ook met blote voeten heerlijk wordt om hier te lopen. En dat wordt fijn, want omdat de glazen pui op het oosten komt, denk ik zomaar dat we hier vaak gaan ontbijten in het zonnetje!

Ik denk dat we gaan voor de tegel Concrete town in de maat 80x80cm van designtegels.nl

Ontbijten ben ik hier dus zeker van plan, maar de uitbouw vormt straks ook een ideale ruimte om je even af te zonderen en kan dus ook heel goed dienst doen als werkruimte, wanneer er bijvoorbeeld een klein meisje in de woonkamer speelt. We willen een multifunctionele lange eettafel plaatsen, van 3 tot 4 meter lang, zoals bijvoorbeeld deze tafel van @Mariekerusticusstyling (ook een instagramtip!).

In de geweldige loft van @mariekerusticusstyling

In plaats van het rechte raam wat nu aan het uiteinde van de uitbouw zit, zou ik graag ook een rond raam plaatsen net als in de keuken, maar dan een slag groter. Alleen de kosten van het plaatsen van zo’n raam vind ik erg tegen vallen, dus we moeten even kijken of dit nog uit het budget kan. Ik heb maar wel alvast zo’n mooi oud stalen raam gekocht op marktplaats, want ja je kunt hem maar vast in huis hebben toch? Of in mijn geval; achter in de auto hebben liggen, bedenk ik me nu ;). Ben erg benieuwd wat jullie van de plannen voor de droomuitbouw vinden!

Veel Woongeluk! x Marina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.