ETHNICRAFT TRIPOD BIJZETTAFEL – IK BEN FAN!

Sinds vorige week hebben we een mooie aanwinst in de kamer! Over de bank heb ik jullie al verteld, maar we wilden ook graag een handig tafeltje om bijvoorbeeld je koffie op te zetten naast de bank.  Daarom wilde ik maar al te graag de Tripod bijzettafel van Ethnicraft uitproberen via MisterDesign.Ik ben best kritisch als het gaat om nieuwe meubels. Meestal zijn het vintage vondsten omdat ik vind dat er zoveel moois gemaakt is. Ik vind het ook belangrijk dat er een goed verhaal achter een product zit, soms is dat de historie, soms is het de filosofie van de maker. Dus af en toe komen hier ook Design meubelen over de vloer.
De Tripod bijzettafel is nu een mooi voorbeeld daarvan. De ontwerpers van Ethnicraft proberen een tijdloos ontwerp neer te zetten met pure materialen zoals in dit geval eikenhout. De filosofie is om zo weinig mogelijk restafval te creëren en het hout wat gebruikt wordt, is van verantwoorde bosbouw.


Wat ik mooi vind aan het ontwerp is dat het functioneel is, een goede hoogte naast de bank voor je koffie en je taart! Maar ook de natuurlijke uitstraling vind ik fijn, het tafeltje straalt ook een zekere puurheid uit (of word ik nu te filosofisch?). Het past in ieder geval goed in een stoer en tijdloos interieur. Zelfs in ons interieur waar vintage toch de boventoon voert, combineert hij makkelijk. Maar ik kan me ook voorstellen dat hij in een minimalistisch interieur niet misstaat. De naam Tripod is goed gekozen aangezien de focus van het ontwerp ligt op de drie pootjes van de tafel.Een ander leuk detail; er zit een sticker onder het tafeltje waar precies op staat wie hem gemaakt heeft, waar, en wanneer. Zo is mijn tafeltje door Tjong gemaakt in Vietnam op 22 september 2016. Dus bij deze; meneer Tjong, bedankt voor het maken van dit prachtige tafeltje, hij mag blijven!

Kijk voor meer Design bijzettafels op de website van MisterDesign.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.