KRIJTVERF EN EEN REMBRANDT IN DE SLAAPKAMER

Pure by Flexa Krijtverf in de slaapkamer!

Het was weer een tijd om de slaapkamer onder handen te nemen en dan met name de muur en deuren aan het hoofdeinde van het bed. Ik heb in december de krijtverf van Pure by Flexa Colorlab uitgeprobeerd op de andere muur in de slaapkamer en dat bevalt erg goed. Ik vind de poederachtige uitstraling van krijtverf erg fijn! Voor het nieuwe kleurenpalet ben ik beïnvloedt door de échte Rembrandt op onze slaapkamer. Het portret van Marten en Oopjen. Ik vind de diepe kleuren in dat kunstwerk erg mooi en ik herken de kleur Lush Bean hier duidelijk in. Verder heb ik gekozen voor een kleur die goed combineert met de wollen sprei, namelijk Full Stone en een zachtere groentint voor op de muur Lush Tundra.

Om dit kleurenpalet te testen heb ik kleurstalen aangevraagd (deze kleurstalen kun je kopen bij een verfspeciaalzaak bij jou in de buurt, klik hier om een winkel bij jou in de buurt te vinden) en deze naast elkaar gelegd en ook nog op de muur geplakt met een stukje schilderstape om meer gevoel te krijgen bij deze kleurkeuze. Ook heb ik met de visualizer app van Flexa getoetst of de kleur Real Tundra niet te heftig zou worden op de muur. De conclusie: Blij met mijn kleurkeuze en tijd om aan de slag te gaan!Ik ben begonnen met het verven van de stoelen. Omdat dit nagenoeg onbehandelde stoelen zijn hoefde ik niet te schuren! Heel fijn! Krijtverf heeft ook echt een sterke hechting en is snel droog. Na een half uur waren de stoelen alweer opgedroogd. Ik vond het leuk om met staalwol (gekocht bij Dille & Kamille) nog een sleets effect toe te passen, zodat de stoelen een oude look krijgen. Daarna waren de stoelen klaar. Omdat ik de stoelen niet intensief ga gebruiken hoef ik geen wax of lak over de krijtverf aan te brengen en ik vind het eigenlijk alleen maar mooi als ze nog meer een versleten look krijgen.

Vervolgens de deuren achter het bed. Ook daar heb ik alleen maar de deuren afgenomen met een doekje met wat St. Marc (ontvetter voor schilderwerk, ruikt lekker naar dennenbomen en is niet zo slecht voor je gezondheid als ammonia). Vervolgens ben ik lekker met een grote kwast aan de slag gegaan. Krijtverf loopt niet zo snel uit als lak en een wat dikkere laag verf is dus geen probleem. Na 1 laag verven waren de deuren al mooi donkergroen, maar ik had toch her en der een plekje gemist, dus ik heb besloten twee lagen te doen. Waarbij ik de tweede laag op een andere dag heb gedaan. Tussendoor is schuren niet nodig! Ideaal die krijtverf.

De muur verven is het laatste onderdeel voor mij. Het ziet er misschien gek uit, maar ik verf alleen de muur om de deuren heen. Dat komt omdat de deuren echt heel stevig bevestigd zitten tegen de muur. Dat moet natuurlijk ook wel als je daar lekker en veilig voor wilt kunnen slapen. Om de deuren te beschermen tegen de kleur Real Tundra, heb ik de bovenkant bedekt met kranten, ziet er ook niet onaardig uit toch zo?

De andere muren en het plafond heb ik afgeplakt met schilderstape, zodat ik lekker binnen de lijntjes kan ‘kleuren’. Verder gebruik ik een blokkwast voor het verven van de muur, omdat we een grove structuurmuur hebben en omdat ik dan een lekkere dikke laag kan opbrengen die in 1x dekt. Ook vind ik dat een blokkwast minder spettert en je hebt dus minder ‘rommel’.

En dat was hem alweer! Even een beetje stylen en de Rembrandt weer op z’n plek hangen! Wat vinden jullie ervan?

2 thoughts on “KRIJTVERF EN EEN REMBRANDT IN DE SLAAPKAMER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *