Gordijnen van Karwei, ik ben helemaal blij!

Het is dan nog wel geen sinterklaas maar ik kan het niet laten om rijmend te beginnen. Gordijnen van Karwei, ik ben helemaal blij. Want met dit donkere weer brengen ze zoveel sfeer!

Sfeer in de woonkamer met onze nieuwe vouwgordijnen van Karwei

We wonen dus sinds eind mei in Wageningen. Dat is geen nieuws, maar wat wel nieuw is, is de wintertijd. En dan is het toch wel even schakelen, ook qua gezelligheid in huis. In de zomer misten we gordijnen nog niet heel erg, dan is naar buiten kijken fijn omdat het nog lang licht is en we zijn gezegend met een mooie grote en groene tuin. Natuurlijk is de zon ook weleens hinderlijk, maar daar wisten we met wat houtje touwtje-werk wel wat op te verzinnen.

Maar nu de donkere dagen zijn intrede doen en het huis steeds meer huis wordt is het tijd voor echte gordijnen, voor gezelligheid, sfeer, privacy, maar ook voor een stukje isolatie voor de koudere dagen.

Vouwgordijnen in de stof Mees naturel, kussens en plaid ook via Karwei, overige is privé bezit

We zijn voor de verbouwing meerdere keren bij Karwei geweest en ook de kussens en plaids op de bank komen bij Karwei vandaan. Om gordijnen bij Karwei te bestellen was een logische vervolgstap, zeker omdat Karwei gordijnen op maat levert en je de keuze hebt uit eindeloos veel mooie stoffen! En je kunt zelf alles inmeten wat ook weer tijd, geld en een afspraak scheelt. De instructies voor inmeten zijn erg duidelijk, dus een kind kan de was doen!

Hanggordijnen ook van de stof Mees naturel via Karwei. We hebben er bewust voor gekozen niet te voeren, maar dat kan wel.Ik noemde zojuist al even dat gordijnen niet alleen sfeervol zijn, maar ook een aanvulling zijn op je isolatie. Duurzaamheid is voor ons een belangrijke factor. De keuze voor linnen gordijnen ‘Mees naturel’ was snel gemaakt! In linnen komen namelijk zowel sfeer als duurzaamheid samen. Ik vind het een prachtige stof, met een nonchalante warme uitstraling. Linnen wordt gemaakt van vlas en heeft een lage ecologische footprint. Vlas groeit snel en heeft in verhouding tot katoen bijvoorbeeld, veel minder water nodig en er worden geen pesticiden of kunstmest gebruikt omdat de vlasplant hier niet van houdt. De stof Mees naturel is ook zeer geschikt om als vouwgordijn toe te passen, maar ook als ‘hang’ gordijn misstaat hij niet!

Close-up van de stof Mees naturel, een prachtige linnen stof

Je kunt ervoor kiezen om linnen gordijnen te voorzien van een voering. Dit gaat verkleuring tegen en maakt de gordijnen zwaarder. We hebben er bewust voor gekozen om dit niet te doen. ik vind de transparantie van de gordijnen mooi en ik ben niet bang voor verkleuring door de zon, omdat de meeste ramen zicht op het noorden en oosten bevinden.

Na 3-4 weken wachten werden de gordijnen geleverd. En tot mijn grote vreugde paseen ze allemaal (goed ingemeten!). Tegen het ophangen zag ik echter een beetje op, zo zonde als je mooie gordijnen hebt en ze hangen scheef! Dat is in ons huis meer regel dan uitzondering, want er is niets recht. Dus ik heb de montage-service van Karwei erbij geboekt. Een uitkomst, binnen no-time hingen de gordijnen en het was nog gezellig ook met Hans van de montage-service!

We zijn erg blij met het resultaat! Ik kan iedereen deze gordijnen aanraden, ze zorgen bij mij in iedergeval voor het vergroten van mijn Woongeluk!

liefs, Marina

De gordijnen zijn onderdeel van een samenwerking met Karwei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.