HANGSTOEL, ZON EN EEN GOED GEVOEL!


Wat is het heerlijk weer he? De zomer is wat mij betreft nu echt begonnen en dus is het buitenseizoen officieel geopend! Lekker buiten eten, buiten koffie drinken, tuinieren en niet onbelangrijk; buiten relaxen! En waar kun je beter in relaxen dan in een hangmat?

Nou in het geval van onze enorme stadstuin (lees 6×4 meter), is er ook de optie hangstoel. Net zo relaxt en neemt net wat minder ruimte in. Bij een van mijn favoriete winkels (Dille & Kamille) hebben ze gelukkig zowel hangstoelen als hangmatten. Ik ben voor een hangstoel van gerecyclede jeans gegaan. Niet alleen binnen sluipt er langzaam meer blauw in het interieur, deze trend zet zich ook naar buiten door bij ons en ik word er blij van! Waar ik ook blij van wordt is het verhaal achter de hangstoel. Het is namelijk niet ‘zomaar’ een hangstoel.

Deze hangstoel is gemaakt in El Salvador, door ambachtslieden op het platteland. Ze verwerken daar oude versleten jeans tot nieuw hoogwaardig textiel, waar de hangstoelen van worden gemaakt. Door deze ambacht uit te oefenen zijn de mensen op het platteland niet genoodzaakt naar de stad te verhuizen voor werkgelegenheid en dat is natuurlijk fijn voor de lokale bevolking en voor het in stand houden van oude ambachten. Maar het is natuurlijk ook fijn voor ons als consument om te weten dat we door te chillen in onze hangstoel in de zon bijdragen aan de lokale bevolking in El Salvador, het milieu zo min mogelijk belasten omdat gebruik wordt gemaakt van gerecyclede materialen en hout van FSC gecertificeerd hout. En niet te vergeten dat we dan ook nog een superstijlvol tuin accessoire hebben.

De vraag is dus eigenlijk niet of je een hangmat/hangstoel aan gaat schaffen, de vraag is alleen waar je hem op gaat hangen :)! Fijne zonnige zomer toegewenst met veel relaxmomentjes!

Veel Woongeluk! Marina

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.