Het nieuwe huis in de huidige staat

Het is later altijd leuk om terug te kijken naar hoe het huis was (of in dit geval nog is) hoe wij het gekocht hebben. Een klein stukje historie van het huis!

Ons nieuwe huis in Wageningen!

Het huis is volgens de verhalen van de huidige bewoners ooit onderdeel geweest van Oranje Nassau Oord in Wageningen. Het was een soort `bejaardenhuisje` wat daarbij hoorde. Nu weet ik niet of dat ook waar is, ik heb zelf nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan, maar ik neem dat soort dingen altijd graag aan als mij dat wordt verteld! Het huis is echter in de oorlog flink toegetakeld, zoals zoveel in Wageningen en omgeving. Dus het bouwjaar van het huidige huis is jaren ’50.

De huiskamer, met een fijne warme natuurlijk sfeer (en een verlaagd plafond!)

Als je kijkt naar het interieur dan zie je verschillende dingen. Wat ons als eerste opviel is dat er heel veel jaren met veel liefde is gewoond. Er hangt een fijne, warme en liefdevolle sfeer! Verder zie je ook veel kenmerken van de tijd terug en is het nodig om het een en ander een update te geven. Wat geen vraagteken is, is het vervangen van het huidige verwarmingssysteem, wat met (soms dikke leidingen) over de muur loopt en ook al aan corrosie onderhevig is.

De houtkachel in het midden van de kamer, op een verhoogd plateau

Ook de elementen die in, vermoedelijk de jaren 70, zijn toegevoegd zoals de verlaagde plafonds en de lijsten rondom de ramen doen mij niet van vreugde dansjes maken. Dus helaas zullen deze ook moeten gaan vertrekken en plaats moeten maken voor een mooie open ruimte. Over open ruimtes gesproken, de houtkachel in het midden van de kamer is zeer zeker uniek en ook zeer effectief qua warmte afgifte. Alleen je raadt het denk ik al; ook deze zal moeten wijken om plaats te maken voor de open ruimte die we in gedachte hebben. Er komt zeker weer een houtkachel (deze of een andere) maar die zal tegen de wand komen en niet in het midden van de kamer. Het wordt nog wel even spannend op het moment dat de constructeur komt en gaat berekenen of een balk zonder ondersteuning in het midden genoeg draagkracht gaat geven. We gaan vast duimen!

De aanbouw achter het huis, nu in gebruik als stoffenatelier

Wat een ander opvallend stuk van het huis is, is het stoffenatelier in de aanbouw. We willen deze een andere functie geven en meer bij de keuken betrekken. De keuken is nog prima en functioneel, maar ook daar gaan we aan de slag, het begint met een doorbraak richting de kamer en het infrezen van vloerverwarming. Waar het eindigt, dat verklap ik nog even niet!

De huidige keuken, waar ook het nodige aan gaat veranderen.

De badkamer boven is denk ik wel de laatste grote verandering die we gaan doen. Ook deze ruimte is nu nog functioneel en prima, maar we willen een bad (dat lijkt ons wel heel fijn met het kleintje op komst!) en een dubbele wastafel, ja we zijn inderdaad een beetje verwend. Maarja als je wat wilt aanpakken dan is nu het moment! Jullie zien tussendoor al wat sfeerplaatjes, ik ben benieuwd of jullie net zoveel potentie zien als wij! Wij tellen af naar 1 februari als we de sleutel krijgen.

De huidige badkamerWordt vervolgd…

Veel Woongeluk! x Marina

6 thoughts on “Het nieuwe huis in de huidige staat

  1. Dat gaat heerlijk wonen worden daar. Ik zou toch niet alles tegelijk aanpakken. Beetje rustig blijven. Alleen wat echt nodig is. Straks genieten van baby.

    1. Dankjewel Petranell! We krijgen 1 februari de sleutel en gaan pas half mei over. De baby wordt dus waarschijnlijk in Haarlem geboren en verhuisd mee als ze ongeveer 6 weken oud is. We hopen dat de aannemer dan klaar is, maar volgens de planning moeten ze dan al heel ver zijn. Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.