KEUKENKAST GEVERFD IN MILD TUNDRA


KEUKENKAST – Eindelijk; de keukenkast is geverfd! Het heeft even geduurd maar dan is het ook eindelijk zover; hij is groen! En niet zomaar groen. Mild Tundra groen van Pure by Flexa. Ik heb me bij mijn keuze laten be├»nvloeden door mijn Instagram volgers. Want ik kon lastig kiezen dit keer.

De keukenkast was een grote wens toen we in dit huis kwamen wonen. Omdat de begane grond een grote open ruimte is zonder inbouwkasten was er de behoefte aan opbergruimte in de keuken. Maar met de maten zaten we echt te worstelen, aangezien ons huis slechts vier meter breed is, maar wel 3.20 hoog op de begane grond. We hebben toen besloten een kast op maat te laten maken (1.80 x 2,50 x 0,35) en daar zijn we nog iedere dag blij mee!

Eerst wilden we de kast in blank hout laten. Dat is echter maar heel even mooi, want na niet al te lange tijd gaat het hout vergelen. Zo ook bij ons en ik houd niet van geel. De oplossing; de kast toch verven. De witte grondverf zat er al vrij snel op (Flexa expert op waterbasis). Het wit van de grondverf was al een stuk fijner om naar te kijken. Nu alleen nog een kleur kiezen om de kast mee af te lakken. En daar bleef het hangen…

Herkenbaar?

Ik geloof dat ik echt niet de enige ben die na de grondverf een meubel even laat voor wat het is. Vanwege tijdgebrek, kleurkeuze stress of de slogan; ja de grondverf staat ook best leuk! Maar na een half jaar tegen de grondverf aan te hebben gekeken was het nu tijd voor het echte werk!

Ik heb in huis verschillende kleuren uit de Tundra serie van Pure by Flexa. Zulke prachtige natuurlijke groentinten. Om een goede keuze te maken voor de kast heb ik bij de verfspeciaalzaak kleurkaarten gehaald en deze op de kast geklemd. Zo krijg je een redelijk goed beeld van hoe een kleur zal staan. Uitdaging bij ons is ook dat ons huis vrij donker is en dat we het licht maximaal willen vangen, maar ook willen we wel kleur bekennen!

Ik heb nog gedacht over een lak in wit. Maar wit is maar zo wit. Onze kast kon wel een statement gebruiken! En dat vonden jullie/mijn volgers op Instagram ook; dus Mild Tundra it is! Ik ben voor Zijdeglans gegaan. Een lichte glans zorgt naar mijn mening ook voor een goede lichtweerkaatsing maar is niet te shiny. De grondverf zat er dus al een tijdje op. Ik heb deze licht opgeschuurd en de kast met een doekje met St. Marc vetvrij gemaakt.

Het verven: van boven naar beneden en van links naar rechts. Omdat de verf op waterbasis supersnel droogt is het belangrijk om vlak voor vlak te verven. Ik heb eerst de ‘nerven’ tussen het hout geverfd met een kwast en daarna de rest ingevuld ook met een kwast. ik had het ook met een lakroller kunnen doen, maar ik vind een kwast op hout mooier. De eerste laag dekte al heel goed. Voor het mooiste egale resultaat heb ik toch twee lagen aangebracht.

Ik ben echt heel erg blij met jullie kleurkeuze, soms heb je even een duwtje in de rug nodig!

liefs, Marina

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.