Keukenplannen! Deel 1; het moodboard

Keukenplannen! Hoewel er een degelijke keuken in het nieuwe huis zit, zal deze er toch uit moeten omdat we met de leidingen aan de gang gaan en met de vloerverwarming. Het uitgangspunt is dus de ruimte zelf (zonder de inrichting) en dat schept natuurlijk ook weer veel kansen. Het is bijna Carte Blanche om over zo’n ruimte na te denken! In een moodboard met enkele afbeeldingen heb ik de sfeer proberen te vangen die we straks gaan realiseren. Sommige keuzes omdat ik er groot fan van ben, andere keuzes omdat ze worden ingegeven door de veranderingen in de ruimte. Lees je mee?

De tegels; deze vallen natuurlijk gelijk op in het moodboard; ik ben helemaal enthousiast als het gaat om tegels in de keuken! Hoe meer tegels hoe beter! Dus vandaar dat we willen gaan voor zowel tegels tegen de wand achter het fornuis, als tegels op het aanrecht. Over dat laatste heb ik mensen al heel enthousiast gehoord, maar ook de kritische geluiden hebben mij al bereikt (je mag beide met me delen hoor ;)). We willen gaan voor Zelliges of Platta’s en deze heel dicht op elkaar plaatsen met een smalle, waterdichte voeg. Natuurlijk kan het wat makkelijker vies worden in de voegen, maar dat gaan we ondervangen met een groot hakblok en met een rondje stoomreiniger op zijn tijd. Over de kleur ben ik nog niet helemaal zeker; ik twijfel nog tussen donkergroen en zwart zoals je kunt zien in het moodboard!

gevonden via https://i.pinimg.com/originals/a7/70/59/a7705988f44e5fb5896d6b9ec1a6e3e7.jpg

De ramen; nu is er sprake van één groot kozijn in de keuken. Het formaat is giga; ongeveer 1,76m. hoog en 2,54m. breed. Helaas begint dit kozijn op een hoogte van 0,92m. en wij willen een aanrecht van minimaal een meter hoog. Dus ook deze moet worden aangepast. En dat gaan we natuurlijk gelijk mooi oplossen, door te kiezen voor twee ramen in plaats van een grote, met een vakverdeling zo ongeveer zoals in het moodboard en een afmeting van ongeveer 1,60 hoog en 1,15 breed. Boven deze nieuwe ramen (die overigens ook lekker open kunnen, handig als ik wat heb laten aanbranden) komen tevens twee lampen. Suggesties voor de lampen zijn nog welkom, daar ben ik nog niet helemaal uit! De ramen zullen op maat worden gemaakt van hout. Dit is dus een voorbeeld van een keuze die we maken omdat de ruimte er om vraagt, maar tegelijkertijd hopen we met de ramen ook een echte eyecatcher te creëren.

gevonden via https://nl.pinterest.com/pin/420242208976280384/

Het ronde raam; nu zie je in de keukenplannen/het moodboard ook een rond raam staan. Deze is er nu nog niet, maar gaat er wel komen! Waar? Op de plaats waar nu een deur zit richting de hal. Op de indeling kom ik in een volgend blog uitgebreid terug (we houden het nog een beetje spannend). Maar de deur richting hal/boven rechtstreeks vanuit de keuken komt te vervallen. Om toch een verbinding te houden met boven/wat er bij de voordeur gebeurd gaan we een oud rond raam laten plaatsen, die ook open kan. Zo kun je altijd naar boven roepen dat het eten klaar is! Handig toch? Naast handig, vind ik het ook weer erg leuk om een oud element terug te plaatsen in een oud huis. We gaan wat karakter terug geven!

De keukenkastjes; de basis van de kastjes worden van Ikea, ik heb de puzzel al min of meer gelegd! Verder lijkt het me erg mooi om de fronten te vervangen door fronten van eikenhout of iets wat daar op lijkt. Ik heb me alleen nog niet verdiept in de prijs daarvan, mogelijk zal de uiteindelijke keuze daar ook vanaf hangen. Maar het lijkt me zeker prachtig! Voor de installatie van de keuken gaan we proberen onze huidige klusjesman Jeroen Fahner een weekje naar Wageningen te ontvoeren. Hij is echt de beste als het gaat om keukens weet ik uit ervaring! Oja en nog even kort over de vloer; we willen gaan voor een rustige en praktische vloer die niet te bewerkelijk is. XL betonlook tegels is nu het plan (0,80×0,80m.). Om de definitieve knopen door te hakken op tegelgebied ga ik binnenkort op pad en natuurlijk zal ik daar ook een blog over schrijven! Of hebben jullie al genoeg van de keukenplannen ?

Veel Woongeluk! x Marina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.