KNAPGOED ZO’N MAND! – OPGERUIMD STAAT NETJES

Via een gezamenlijke vriendin kwam ik in contact met Ellen van der Most. Misschien kennen jullie Ellen wel via haar leuke webwinkel Knapgoed en heb je haar een keer ontmoet op een leuke woonbeurs of fair. Ik had om eerlijk te zijn nog niet eerder gehoord van Knapgoed, maar mijn interesse was gewekt!En wat blijkt; we hebben veel overeenkomsten! Net als Ellen heb ik een passie voor schatzoeken, ik doe dit voor mijn eigen huis, Ellen doet het ook voor haar webshop, zodat ze altijd een gedeeltelijk uniek aanbod heeft. Ook vind Ellen duurzaamheid belangrijk en niet alleen duurzaamheid waarmee wordt bedoeld dat producten lang mee gaan, nee ook het productieproces moet duurzaam tot stand komen. Dat betekent bijvoorbeeld dat producten een eerlijke prijs krijgen voor hun product en dat er met beleid met grondstoffen wordt omgegaan. Een verantwoorde keuze dus.

Omdat ik achter de filosofie van Knapgoed sta en omdat ik het leuk vind om startende ondernemers te supporten besloot ik twee manden bij Ellen te bestellen via de online shop. Waarom deze (was)manden? Omdat slingerend wasgoed ongeveer irritatie nummer een is in ons huishouden en ik zocht een mooie ‘opgeruimde’ oplossing voor de plaids van de bank waar wij ’s avonds lekker onder kruipen, maar die overdag een rommelige indruk wekken. Voor bij de bank wilde ik graag de mand met gemĂȘleerd blauw jute, wat mooi matcht met onze plaids en de blauwe kussens op de bank. Voor in de badkamer wilde ik graag de neutrale jute versie. Daarvan ga ik jullie later nog foto’s laten zien op Instagram.

Deze manden worden met de hand gemaakt in Bangladesh. Het materiaal is jute dat om een mal wordt geworden en daarna met een zigzagsteek aan elkaar wordt genaaid. Door dit werk verdienen de vrouwen die de manden maken een eerlijk inkomen. Dat zorgt ervoor dat zij zelfstandig kunnen zijn. Een fijne gedachte dat je daaraan kunt bijdragen toch?

Ik ben helemaal blij met de manden, ze zijn volop in gebruik en zorgen ervoor dat ons huis er opgeruimd uit ziet, althans voor zo’n minuut of vijf, voor ik er weer een rommel van maak! Ik kan me voorstellen dat ze ook ideaal zijn voor speelgoed etc. maar in dat stadium zijn wij zelf nog niet! Mocht je ook op zoek zijn naar een duurzaam en/of origineel interieuritem kijk dan eens op de website van Knapgoed.

Veel Woongeluk – Marina

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.