KRIJTVERF VAN PURE BY FLEXA COLORLAB– de slaapkamermetamorfose!

Dat ik fan ben van de verf van Pure by Flexa ColorLab is voor jullie geen verrassing. De kleurtinten uit de Tundra serie komen in ons hele huis terug. Ik merk dat ik steeds meer durf met kleur, daar waar de basis eerst toch vooral wit was. Herken je dat?

Nu moeten meubels en ook wanden er steeds vaker aan geloven.
De slaapkamer was de laatste maanden een doorn in mijn oog. Het is vooral de uitdaging om deze senang te houden. Voor mij betekent dat in de basis dat er geen schoenen en kleding rondslingeren, maar ook de kleur van de muren heeft hier invloed op. Ik had echt zin in een metamorfose omdat ik merkte dat de witte, niet egale, muur mij juist onrustig maakte en we hadden ook duidelijk behoefte aan meer opbergruimte voor de rondslingerende truien en schoenen. Decoratie geen bezwaar, maar liever geen rommel!
Mijn hart maakte een sprongetje toen ik hoorde dat Pure by Flexa ColorLab nu ook beschikbaar is in krijtverf. Ik vind de matte, poederige uitstraling van krijtverf echt heel prettig en rustig. Dat moest in ieder geval de verf worden voor de muur & voor ‘de nieuwe’ oude deur in onze slaapkamer. Want krijtverf kun je zowel toepassen op de muur als op hout en door zowel de deur als de muur in dezelfde verf te verven ontstaat weer meer rust in de slaapkamer. Dan nog de missie om een mooie kast te vinden. Bij de kringloop heb ik een prachtige oude servieskast gevonden, die in zijn tweede leven prima dienst kan doen als kledingkast. Deze kast heeft veel schappen en is daarom zeer geschikt om als legkast te kunnen dienen, missie geslaagd!

Om de kast aan te laten sluiten bij ons interieur en bij het jaar 2017 heb ik het onderstel van de kast vervangen door wielen, waardoor het ook nog eens makkelijk stofzuigen wordt.

Hoog tijd voor de kleurkeuze! Mijn voorkeur gaat uit naar de kleur Mild Tundra, deze kleur hebben we beneden ook op de keukenkast en daar ben ik nog iedere dag blij mee. Maar omdat een kleur op de muur toch altijd anders uitvalt heb ik de visualizer app van Flexa gebruikt om een idee te krijgen hoe mijn muur eruit zou komen te zien in deze groene kleur. Ook heb ik kleurstalen op A4-formaat opgehangen op de muur om een beter beeld te krijgen.

Deze kleurstalen zijn ook verkrijgbaar bij de verfspeciaalzaak, klik hier voor een vestiging in de buurt (vergeet niet Pure aan te vinken). Ook heb ik de kleurstalen op de kast geplakt, want die  wil ik verven in de kleur Mild Tundra, maar dan in een zijdeglans lak. Door twee verschillende soorten verf te gebruiken (krijtverf en lak) krijg je een mooi ton-sur-ton effect wat rust geeft, maar toch net iets spannender is dan het gebruik van alleen krijtverf. Mocht je nu niet zo overtuigd zijn van je kleur en verfkeuze, dan is een bezoek aan de verfspeciaalzaak toch aan te raden, want je kunt er ook terecht voor professioneel advies.

Over spannender gesproken; ik wilde toch eens experimenten met de kleur van het jaar: Heartwood. Mijn vriend houd niet van roze en ik eigenlijk ook niet. Toch begin ik steeds meer te wennen aan deze toch wel warme kleur. Daarom heb ik toch een gokje gewaagd en een touch of Heartwood toegevoegd in de vorm van het krukje op de kast. Combineert echt heel goed met de kleur Mild Tundra van Pure by Flexa ColorLab!
Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Nog even de stappen die ik heb ondernomen op een rijtje:

 • Kast gekocht bij de kringloop, ontdaan van onderstel en voorzien van wielen.
 • De kast goed ontvet en lichtjes opgeschuurd.
 • De kleur Mild Tundra getest op de muur met de Visualizer app.
 • De kleur Mild Tundra getest op de muur met kleurstalen.
 • De kleur Mild Tundra getest op de kast d.m.v. de kleurstalen.
 • De kast in de grondverf gezet
  (Ik had nog grondverf van Flexa expert in grijs, het is ook mogelijk om grondverf op kleur te laten mengen van Pure by Flexa Colorlab).
 • De muur geverfd met krijtverf in de kleur Mild Tundra van Pure by Flexa Colorlab.
 • De deur geverfd met krijtverf in de kleur Mild Tundra van Pure by Flexa Colorlab.
 • De kast afgelakt met zijdeglans lak in de kleur Mild Tundra (de vakken hebben de kleur Lush Tundra, deze kleur is inmiddels uit het assortiment maar deze kleur had ik nog van de kledingkast ernaast. Een alternatief is de kleur ‘Lush River’)
 • De kleur Heartwood getest met een Flexa Kleurtester en deze kleur vervolgens gebruikt om een krukje van de kringloop te verven

Ben jij al nieuwsgierig naar de krijtverf van Pure by Flexa Colorlab? Ik ben alweer aan het nadenken over het volgende project wat ik ga verven met deze verf, love it!

Veel Woongeluk – Marina

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.