Moduleo; welke vloer hebben we gekozen?

Vorige week zagen jullie in mijn Insta-stories dat ik in dubio was welke Moduleo vloer te kiezen voor boven. Deze week ben ik eruit! Dank aan iedereen die gestemd heeft, ondanks jullie support en advies is de eindstand 49% – 51% geworden, dus ik heb moeten vertrouwen op mijn gevoel en eerste keus!

De keuze; links Mountain Oak 56215 en op rechts Mountain Oak 56230

Maar de keuze die daaraan vooraf ging; waarom een PVC-vloer van Moduleo? Voor ons nieuwe huis waren we op zoek naar een vloer die comfortabel is, geluiddempend (hier in Haarlem piept en kraakt het regelmatig), makkelijk in onderhoud maar bovenal mooi. Deze combinatie hebben we gevonden in de PVC vloeren van Moduleo. Ik moet eerlijk zeggen dat ik PVC nog niet zo sexy vond klinken, maar na het zien van alle mogelijkheden ben ik echt om.

Een impressie van de showroom in Kampen

Ik wilde sowieso graag een houtdecor. Maar dan niet een look-a-like, ik wilde het echte houtgevoel. Dit houtgevoel heb ik gevonden bij de Impress serie van Moduleo. Daarin zit een structuur die overeenkomt met de ‘noesten’ in het hout die je ziet zitten. Met een sjieke term praat je dan over ‘embossing in register’, weer wat geleerd! Dus het gevoel van ‘echt’ hout (letterlijk en figuurlijk), zonder het onderhoud, zonder de bewerkelijkheid en wel het gemak in de wekelijkse schoonmaakronde. 

Verschillende vloeren uit de Impress serie

Maar de Impress serie heeft ook een groot aantal designs, dus nu nog op zoek naar de juiste variant. Mijn oog viel gelijk op de Mountain Oak serie en dan specifiek op de twee lichtste kleuren uit deze serie. Het design oogt heel erg natuurlijk door de aanwezige noesten, maar de rest van de plank is erg neutraal. Ok, de keuze wordt de 56230 of de 56215, waarvan ik de 56215 op papier de beste optie vind. 

De kast met daarin kleurstalen van de verschillende vloeren – heel fijn om thuis te testen!

Tijd voor het keuzemoment nu dan. Ik ben naar de Vloerloods in Kampen geweest, waar ik bovengenoemde vloeren uitgebreid heb bekeken, binnen én buiten op een kleurstaal. Ik heb mijn volgers op Instagram ook mee laten kiezen en uiteindelijk heb ik gekozen voor de 56230, de iets donkerdere vloer dus! Waarom? Omdat we boven nog niet zoveel kleur/structuur hebben. Al het aanwezige hout is weggewerkt achter een gipsplafond of meerdere lagen dikke verf. Dus er mag wel wat ‘hout’ en warmte worden toegevoegd. Bovendien vind ik de kleur van deze vloer echt prachtig! Dus dit wordt onze nieuwe vloer boven! 

De vloeren zijn er in 150 verschillende designs, genoeg te kiezen dus!

Er zijn nog meer argumenten waarom het een goed idee is om een PVC vloer van Moduleo te kiezen. Zo is een vloer duurzaam omdat deze ontzettend lang mee gaan zonder verdere bewerkingen nodig te hebben of agressieve producten om hem schoon te maken. Voor de productie van de vloeren worden ook alleen grondstoffen van gecontroleerde oorsprong gebruikt en voorzien de fabrieken in hun eigen energie. De vloeren die in Nederland worden aangeboden komen dan ook uit de eigen fabriek in België en deze zijn dus zeer zeker niet ‘made in China’,  je weet wat je koopt en ik word er blij van! Enthousiast geworden? Ga snel langs bij de Vloerloods in Kampen of een van de andere dealers van Moduleo. 

Veel Woongeluk! x Marina 

One thought on “Moduleo; welke vloer hebben we gekozen?

  1. Oh wij hebben ook module, maar dan grijze betonlook eerder. Super materiaal, en handig om te poetsen. In een keuken gebeurt er wel eens wat 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.