Overloop; make-over en een lamp als kers op de taart!

We hebben een mooie brede overloop boven, maar hij was toe aan een make-over. Dit was de overloop toen we het huis kochten. Zoals je kunt zien is het ook nog mogelijk er kasten te maken/neer te zetten. Maar wij vinden het wel lekker om de ruimte te hebben en bovendien is er nu een luik gekomen met een Vlizo-trap naar zolder.

De overloop zoals hij was, met kasten, een hoekkast en een deur naar de badkamer die naar binnen toe open ging (dat mag tegenwoordig niet meer).
De ruime overloop vanaf de andere kant gezien

Bij de grote verbouwing is alles gestuuct boven (want overal nieuwe leidingen en elektra). En dus was alles toe aan een frisse lik verf!

De deuren zijn geverfd in de kleur Factory Green van Flexa NL. De muur is geverfd in de kleur Green Tea (ook van Flexa). En we hebben een hoge lambrisering gemaakt van sierlatjes van de Karwei en deze zijn meegeverfd in de kleur Green Tea. Wat we ook hebben gedaan is de plinten meegeverfd in de kleur Factory Green, waardoor het geheel een klassieke uitstraling krijgt, die ontzettend mooi past bij de vloer.

De vloer daar schreef ik al eerder over, maar daar zijn we nog steeds heel blij mee; is een PVC vloer van Moduleo. Deze vinden we nog steeds heel mooi (echte hout-uitstraling) en het is zo makkelijk in onderhoud. En team No-stress is er ook heel blij mee als ik met natte baby-spullen over de overloop loop.

De overloop zoals hij nu is

De grootste uitdaging die we hadden op de overloop was echter het vinden van een mooie lamp! De lamp zit vlak naast het luik naar zolder en er is niet veel ruimte voor een lamp, dus het moet een plafonniere zijn. Maar vind maar eens een mooie plafonniere. Ik vind het woord al lelijk en de meeste lampen die erbij horen zijn dan ook 😉. Toen ik van een mooie lamp uit mocht zoeken voor het nieuwe huis (kadootje!) ben ik dan ook op zoek gegaan naar een mooie plafonniere. En tot mijn grote vreugde heb ik die gevonden!

Onze plafonniere in het donker, prachtig al die lichtjes, vraag maar aan Jette!

Merel in Wonderland heeft prachtige lampen met een Oosterse touch. Ik vond het ook erg leuk om een lamp uit te zoeken met zo’n mooi lichteffect nu we Jette hebben. Ze kan echt vol bewondering naar de lichtjes kijken! Dus ik zeg; missie mooie plafonniere geslaagd!

En het leuke is dat ook jullie ook zo’n mooi cadeau mag geven; lees snel op Instagram hoe je kans kunt maken op dezelfde lamp of een van vergelijkbare waarde (€95,-).

Veel Woongeluk! Marina

5 thoughts on “Overloop; make-over en een lamp als kers op de taart!

  1. Het is super gaaf geworden zeg! Een heel verschil maakt deze gave lamp.

    Wij willen ook graag zo’n lamp in ons nieuwe huis waarin de plafonds laag zijn. Aangezien het een klushuis is moeten we prioriteiten stellen, en de perfecte lamp moet dus nog even wachten. Hoe tof dat we door jullie winactie alsnog kans maken op deze lamp!

  2. Ik doe graag met deze actie mee! Zo’n lamp staat al zolang op mijn verlanglijstje voor de badkamer. Groetjes, sodizzizmyhome

  3. Wat een toeval dat precies jouw nieuwe lamp al heel lang op mijn verlanglijstje staat! Zou geweldig zijn als ik m’n oude lamp kan vervangen voor dit toffe exemplaar! Geeft zoveel sfeer die filigrain lamp 😍

  4. Marina, wat toch ook een metamorfose, mooi om je zo te volgen. Drukte he, met zo’n klein poppeke erbij. Prachtig en ik waag een kansje voor de mooie lamp van Merel in Wonderland. Zou ik meteen bij ons in de zwarte wc aan de muur maken!. ik ga even duimen.. groetjes Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.