Slaapkamergeheimen; misschien iets te (h)eerlijk!

Vandaag deel ik wat van mijn slaapkamergeheimen;). Heel sexy wordt het helaas niet, maar wel een eerlijk verhaal over slapen, is dat ook goed? Soms iets te eerlijk, dus we houden het  wel tussen ons! 

 

2019 was een turbulent jaar waar ik eerder al over schreef in de vorige blogpost. Ik zal proberen niet teveel in herhaling te vallen, maar het komt erop neer dat ik in heel 2019 weinig nachtjes 7 uur of langer heb geslapen en dat is heftig! Zeker voor iemand die echt van slapen houdt. Sinds kort zijn onze nachten terug. Jette slaapt redelijk goed door (19:00 -7:00 uur) en wij hebben de rust ook weer hervonden EN slapen in een heerlijk nieuw bed! Dus dat belooft wat! Voor degene die het nog hebben gemist; we slapen in het bed Balance Focus, met daarop een Gazella matras, gekocht bij Swiss Sense. 

Een kort lontje en last van mijn rug
Wat lekker slapen met je doet is echt niet te beschrijven. Je weet pas hoe belangrijk slaap is, als je het, laten we zeggen een jaartje, tekort gekomen bent. Ik had een korter lontje, was vergeetachtiger en kon soms snel de moed laten zakken (en dat is serieus niets voor mij).  Ik sliep vanwege de borstvoeding vaak met Jette op 1 kamer, zodat ik ’s nachts snel weer verder kon slapen. In de praktijk betekende dat ook dat ik vaak met een matras op de grond sliep. Ik had naast mijn kleine slaaptekort ook last van een oude rugblessure die weer om de hoek kwam kijken. Want op de grond slapen is natuurlijk niet echt ergonomisch verantwoord, ook al had ik niet echt een slecht matras.

Bedframe Balance Focus via Swiss Sense

Een nieuw bed, vanaf het eerste moment relaxt?
De eerste dagen waren zeker even wennen; ik zat nog in een ritme van ’s nachts wakker worden en ook de nachten dat Jette doorsliep bleef ik dat doen. Verder was het heel goed om niet meer met Jette op 1 kamer te slapen, ik denk dat we elkaar toch ongemerkt weleens wakker maakte.
Slapen op het nieuwe bed was een verademing! Ondersteuning door een goede lattenbodem was eigenlijk iets wat we al een aantal jaren miste. We hadden in ons ‘oude bed’ een spiraalbodem die we hadden overgenomen destijds met het bed. Prima dachten we, maar op het moment dat je op een nieuwe lattenbodem gaat liggen merk je het verschil pas. Ook wel een tikkeltje onwennig, want je gaat wennen aan zo’n oude ‘hangende’ bodem. Maar dat je ergens aan gewend bent, betekent nog niet dat het echt goed voor je is natuurlijk.  Dus ik ben van mening dat je in ieder geval twee weken moet wennen aan een nieuw bed, althans dat is mijn ervaring.

Wat slaap met je doet!
Nu we helemaal aan het bed zijn gewend en het ook weten te waarderen,  is er zoveel veranderd. Ik heb mijn Focus weer terug (lekker toepasselijk bij de naam van ons bedframe; Balance Focus). Ik kan meer aan qua werk/privé en ook mijn rug gaat weer een stuk beter. En gaat er dan toch nog iets mis, ach dan is er morgen weer een dag. Eerst lekker slapen hoor mensen!

Veel Woongeluk! – Marina

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Swiss Sense

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.