Slopen, slopen, slopen we breken alles open :)

De Masterbedroom (in de toekomst ;))

Deze week is de verbouwing van start gegaan, of wat zeg ik; het slopen is gestart! Maar wat een verschil maakt dat al. We slopen niet zelf, we hebben de verbouwing uitbesteedt aan Jan Geurts Bouwintermediair uit Batenburg en hij zorgt ook dat alles volgens plan wordt gesloopt! Ik zal jullie in deze blog op hoofdlijnen meenemen in wat er deze week allemaal is gebeurd.

De muurtekening die we deze week ontdekten in de babykamer

Vorig weekend (eerste weekend van februari) zijn we zelf gestart met behang weghalen op de babykamer. Dit was een van de dingen die nog niet was opgenomen in de offerte en ook een activiteit die we ‘makkelijk’ zelf konden doen. Nou makkelijk was het zeker niet, aangezien het behang zeer hardnekkig was ondanks een stoomapparaat en de goede inzet van Jochem en mijn zwager. Wel was het ontzettend leuk toen we als verassing een muurtekening tegenkwamen van een olifantje en een palmboom. Dat hadden we dan weer niet willen missen!

Het verlaagde plafond – is history!

Maandagochtend ging het grove geschut van start! Ik was rond 7:15 uur in Wageningen om de bouwmannen te ontvangen en rond 8:00 uur kon het feest beginnen! Binnen een half uur lag al bijna het hele verlaagde plafond in de woonkamer eruit! Wat een verschil! Dit was ook een van de dingen waar ik mij het meest op had verheugd; De kamer is aan die kant meer dan een halve meter hoger geworden en de ramen zijn nu vrij van betimmering; wat betekent dat er nog meer licht de woonkamer in stroomt.

De haard weg, de vloer weg, de voorzetwanden weg en wat een ruimte zeg!

Daarna ging het snel; De voorzetwanden in de woonkamer gingen weg, deze hadden naast een sierfunctie geen isolatiewaarde en maakten de kamer wel een stuk kleiner. De spouwmuren in de huiskamer zijn gevuld met Perlite korels en op die manier geïsoleerd. Er komen dus geen voorzetwanden terug. Daardoor is de woonkamer voor mijn gevoel op veel fronten groter geworden!


De keuken, of althans wat daarvan over is!

Nu kan ik wel een opsommingslijstje gaan maken van wat er de rest van de week is gebeurd, maar feitelijk gezien komt het erop neer dat bijna het hele huis al is gestript. En dat binnen 4,5 dag (woensdag was de sloopploeg elders) en het effect daarvan is echt al fenomenaal! Het is steeds minder het huis van iemand anders en steeds meer het huis wat wij in gedachten hebben voor ons en voor onze kleine meid strakjes!

De oude rookkanalen, verstopt achter een dubbele muur

Er waren deze week naast de muurtekening ook nog andere verassingen; Zo is de keuken breder geworden! Hoe dat kan? Er zat een dubbele wand i.v.m. oude schoorstenen, mogelijk van het koken op kolen/een kachel? Dat is een meevaller dus! Maar deze zelfde meevaller hadden we dus ook op de kamer boven de keuken, de kinderkamer! Dus daar hebben we ‘ineens’ meer ruimte! Zo fijn. Zo is ons huis deze week heel wat kubieke meters groter geworden, door alleen het slopen al.

De doorgang van de woonkamer naar de keuken; nu is het nog een beetje een bende i.v.m. volle containers.

Nog een vreugdevol momentje; het maken van de doorgangen van de keuken naar de woonkamer en aanbouw! Deze doorgangen van 1,60 breed en 2,80 hoog maken dat er zoveel meer licht de keuken in stroomt! En de doorgang van de huiskamer naar de keuken zorgt ervoor dat er nu van vier kanten licht is in de huiskamer. De doorgang naar de huiskamer laten we voor nu open, in de doorgang richting de uitbouw komt straks een glazen deur.

Doorgang naar de uitbouw – hier moet nog veel gebeuren, want de uitbouw wordt nog tot in de nok toe open gebroken en de tussenmuur gaat weg

Komende week gaat het slopen nog een paar dagen verder en tegelijkertijd wordt een start gemaakt met het isoleren van de plafonds op de eerste verdieping. Oja en ook nog iets met een schuifpui, spannend!!! Kijken jullie weer mee via Instagram?

Veel Woongeluk! X Marina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.