Als tegenvallers nog een kleine leuke verrassing hebben! Verbouw-update

Afgelopen week is er weer veel gebeurd in huis, helaas waren dit voor een groot deel werkzaamheden die we liever niet hadden gehad; het saneren van asbest. Het is een oud huis, dan weet je dat je een risico loopt op asbest (in het koopcontract zit ook een asbest/ouderdomsclausule) maar toch ga je ervanuit dat dit wel mee zal vallen. Dat was in een groot deel van het huis ook het geval, maar boven de haard zat een flinke plaat asbest en in de uitbouw was de plafondbeplating op het zoldertje bijna in het geheel van asbest. Dat waren dus tegenvallers op meerdere vlakken; financieel en voor de planning is het natuurlijk ook niet echt lekker. Maargoed, wat moet, dat moet en we zijn blij dat het asbest het pand heeft verlaten!

Deze gehele zwarte plaat bleek van asbest te zijn, op het oog ziet het er ‘gewoon’ uit als een geverfde houten plaat – had ik fijner gevonden ;).

Nu ga ik hier geen uitgebreid foto verslag plaatsen van mannetjes in witte overalls of van plastic asbestsluizen die waren opgebouwd door heel het huis. Daar zitten jullie denk ik ook helemaal niet op te wachten. Tenslotte gaat het altijd om de mooie aspecten in het interieur en de tegenvallers worden jullie meestal bespaard. Dat we te maken hadden met asbest was al niet zo heel prachtig! In de uitbouw kwam een verrassing tevoorschijn van onder de asbestplaten…

In de uitbouw, de verrassing bevond zich op het ‘zoldertje’ van de uitbouw. Dus boven het plafond wat je hier ziet.

Wat er namelijk tevoorschijn kwam, was een serie van vier tekeningen van Oosterse dansers/danseressen. Zie hieronder de foto’s. Ik ben erg benieuwd of iemand de stijl herkent en bijvoorbeeld iets over de tijd kan zeggen waarin deze zijn getekend? Of soortgelijke tekeningen kent? We horen het heel graag! Voor de gouden tip is een beloning beschikbaar in de vorm van chocolade!

Nu is natuurlijk de vraag; wat gaan jullie met de tekeningen doen. Het antwoord daarop is wat teleurstellend. We kunnen er namelijk niks mee. De tekeningen zitten op papier wat is verlijmd tegen isolatieplaten op het zoldertje. Wanneer je probeert een stukje papier los te halen dan scheurt het. Aan de binnenkant van deze platen komen nog gipsplaten. Dus wellicht komen de tekeningen over een tijd weer tevoorschijn, ik ga ze in iedergeval niet weghalen, maar ze zullen dus weer ‘verdwijnen’. Gelukkig hebben we de foto’s nog! 🙂

Veel Woongeluk! x Marina

One thought on “Als tegenvallers nog een kleine leuke verrassing hebben! Verbouw-update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.