VACHT VAN VILT – WELKOM WARMTE!

vachtvanviltblog       vachtvanviltblog2

Vacht van Vilt – Ongeveer een jaar geleden won ik met een give-away twee mooie vachten van Vacht van Vilt. Ik was heel blij en was van plan een vachtje in mijn schommelstoel te leggen (ja het cliché beeld zeg maar). Ik mocht zelf aangeven welke kleur ik zou willen voor in ons interieur. Aangezien we een grijze vloer hebben leek het mij leuk om een grijzige vacht te krijgen. Niet veel later kwam de postbode twee prachtige vachten bezorgen. Om eerlijk te zijn moest ik even wennen, de gevilte vachten lijken niet op de ‘gewone’ vachten van ‘gewone’ hollandse schapen. De vachten die ik heb, hebben langere lokken en misschien wel het grootste verschil; de schapen lopen nog heerlijk rond in de wei (althans, dat hoop ik!). Voor een Vacht van Vilt hoeft een schaap alleen geschoren te worden en zijn vacht te doneren. De achterkant van een vacht bestaat uit een gevilte lap, die dus alle wol tot een geheel maakt. Supermooi en heel diervriendelijk.
Maargoed, het is zonde om zulke unieke vachten alleen op traditionele manieren te gebruiken, dus ze gaan al een tijdje door het hele huis. Mijn absolute favoriet is de leuning van de bank! We hebben een saaie bank, maar met twee vachten krijgt deze een enorme upgrade. De vachten staan ook prachtig op de vloer als vloerkleed, ik vind het alleen nu nog heel erg zonde om op de vachten te lopen. Maar ook de traditionele manier is niet slecht, wat vinden jullie bijvoorbeeld van mijn rotan stoel met Vacht van Vilt?

                                    vachtvanviltblog3

Zeker nu de dagen steeds korter worden vind ik een vacht een echte aanwinst voor het interieur. Het geeft je huis een instant warm gevoel. En niet alleen de uitstraling is warm, het is ook een heerlijk warme vacht om op te liggen, referenties zijn op te vragen bij Moos

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.