Designtegels; wat een tegelparadijs!

Afgelopen woensdag ben ik op bezoek geweest bij Designtegels in Utrecht. Wat een tegelparadijs is dat! Niet alleen heel veel keuze op het gebied van tegels, ook de aankleding van de hele showroom is inspirerend en maakt dat je eigenlijk wel iedere muur in huis wilt voorzien van een kleurrijke zellige!

Deze Zelliges, Beijmat en Platta’s mochten wat mij betreft allemaal wel mee naar huis! Zellige = de vierkante ‘zijdeglans’ voor aan de wand. Beijmat is de rechthoekige tegel en de Platta is de vierkante dikke vloervariant.

Ik mocht natuurlijk ronddwalen in het tegelparadijs, maar ik was wel een woman on a mission! De opdracht was tegels voor ons nieuwe huis uitzoeken en dan meer specifiek; tegels voor de uitbouw (vloer), keuken (aanrecht en wand) en de badkamer (vloer, douche en toilet).

Overweldigend, al die kleuren en modellen en ook nog eens allemaal prachtig!

Ik begrijp dat het wel een wat lastige plek kan zijn als je last hebt van keuzestress, want wat een keuze! Echt overweldigend. Gelukkig was Anne Margot (styliste en keuzehulp bij Designtegels) er om mij te helpen. Ik had het idee voor de tegels al redelijk in mijn hoofd, maar ik heb toch een paar andere keuzes gemaakt dan ik van tevoren had gedacht!

Ik dacht dat ik voor de groene tegel zou gaan die je hier een beetje rechts in beeld ziet in een 10×10 formaat (Zelliges), toch niet…

Het soort tegels; voor de keuken had ik zwarte zelliges in gedachten. Deze gaan er ook komen, maar alleen voor de wand. De zellige is een echte wandtegel en niet geschikt voor op de vloer. Omdat ik ook mijn aanrecht wil betegelen hebben we daarvoor een andere keuze gemaakt, namelijk de platta in dezelfde kleur zwart. De reden daarvoor is dat deze nog beter tegen een stootje kan. Ik heb een aantal gietijzeren pannen en als ik daarmee begin te gooien dan biedt de platta meer weerstand. Handige tip van Anne Margot!

DE kleurenkeuze wat mij betreft! Concrete Town voor de vloer in de keuken en uitbouw in 80×80 formaat en voor in de badkamer in 60×60 formaat. De keukentegels in het zwart en de wandtegels in de badkamer in Vert Mousse (mosgroen).

Dan de kleur; de vloertegel was voor mij gelijk duidelijk, concrete town it is! Zwart voor de keuken stond ook min of meer vast, maar het groen voor de badkamer was nog een vraagteken. Ik wilde graag een natuurlijke groen en dacht aan Vert Fonse, maar bij het zien van alle kleuren trok mijn oog gelijk naar echt de juiste kleur groen; Vert Mousse ofwel mosgroen. Alleen troubles in het tegelparadijs; Vert Mousse is/was er alleen in het langwerpig en niet in het vierkant. Maar heel misschien gaat daar verandering in komen! Dat gaan we even afwachten :), ik houd jullie op de hoogte!

Groen, groener, groenst!

Wil je ook nieuwe tegels maar ben je er nog niet helemaal uit wat het moet worden? Dan is een bezoekje aan Designtegels.nl ook echt een aanrader! De showroom zit vol met inspiratie, nog even wat plaatjes om jullie daarvan te overtuigen!

Ik bedoel dit is ook geen verkeerde badkamer toch?

En deze stoelen versterken helemaal het snoepwinkel gevoel!


Nu ben ik benieuwd; naar welke kleur/vorm/tegel gaat jouw voorkeur uit? En wat vind je van mijn keuze? Spreekt het je aan of had je zelf iets heel anders gekozen?

Fijn Weekend en Veel Woongeluk! x Marina


One thought on “Designtegels; wat een tegelparadijs!

  1. Oh wat een tegel walhalla! Super mooi en wat een fijne keuzes heb je gemaakt. Ik zou over die langwerpige Vert Mousse tegels niet twijfelen. Zo zijn ze ook mooi en dit heeft niet iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.